Volledig scherm
Beelden van Kromhouters. © Raphael Drent

Tielse hockeyers gaan twee keer hard onderuit

TIEL - De hockeyers van Kromhouters gingen in de sub topklasse Oost twee keer hard onderuit: QZ was met 7-3 te sterk, HCM zelfs met 9-2.

Tegen QZ redden Nick Pels met één en Ralph van der Zandt met twee doelpunten de eer. ,,We hadden een sterke comeback, maar het bleef een verloren wedstrijd,’’ vertelde Van der Zandt. van HCM werd met 9-2 verloren, Joost Wesselius en Casper Völke namen de Tielse treffers voor hun rekening.

In tegenstelling tot de mannen wonnen de vrouwen van Kromhouters: van Zevenaar (4-3) en Arnhem (7-2). ,,Arnhem hebben we gekraakt in de tweede helft’’, vertelde trainer Justin van Wissen. ,,Zevenaar speelde zonder keeper waardoor ze altijd een aanspeelmogelijkheid hadden.’’ Noor van Oosterveen (5), Noa Boogaard (4), Myrthe Gans en Loïs Holster scoorden.

De mannen van CMHC experimenteerden in de zaal met een nieuwe speelwijze tegen Woerden en Kromme Rijn. Bij Woerden mocht dit niet baten, er werd met 2-0 verloren, maar bij Kromme Rijn wierp het wel zijn vruchten af: 6-0. ,,In de laatste tien minuten speelden we zonder keeper en met een extra aanvaller’’, vertelt Fernaud Schoor. De broers Chris en Rick van den Heuvel scoorden beiden en Schoor maakte er vier.

Eva Bolhuis, aanvoerster van de hockeysters van CMHC kon weer twee doelpunten op haar naam schrijven na de wedstrijden tegen Vianen en Spitsbergen. Met 1-0 werd Vianen geklopt ,,Vorige keer speelden zij zonder keeper, dat was makkelijker scoren’’, vertelt Bolhuis. Tegen Spitsbergen eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel waar Lieke van Iersel en Bolhuis scoorden. ,,Hopelijk verslaan we ze volgende week’’, blikte Oostveen vooruit.

Na zes wedstrijden staan de vrouwen van Geldermalsen nog met lege handen. Tegen Kromme Rijn en Montfoort dolven de hockeysters het onderspit. ,,We scoorden uit combinaties, zo tipte Lisa Hol een goal binnen en maakte zij de voorzet op Milou van de Berg’’, vertelde speelster Majsa lens. Omdat Montfoort vijf keer scoorde, was dat niet voldoende. Kromme Rijn won met 14-1.

Regiosport