Volledig scherm
De hockeyers van Kromhouters behaalden de eerste overwinning van het seizoen. Archieffoto William Hoogteyling.

Tielse hockeyploeg boekt eerste overwinning

TIEL - De hockeyers van tweedeklasser Kromhouters hebben in hun derde duel de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg won uit bij Uden met 3-2 (1-0).

De Tielenaren waren over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar maakte het zichzelf in de slotfase nog onnodig lastig. Nadat de ploeg door twee doelpunten van Jan Visser en ééntje van jeugdspeler Brent Aitton op 3-0 kwam, verloor de ploeg de grip over het duel en werd het uiteindelijk nog spannend. Kromhouters bleef echter overeind.

In de derde klasse boekte CMHC een knappe thuiszege op Nieuwegein: 2-1 (0-1). De Culemborgers stonden in de eerste helft onder druk en kwamen zodoende op achterstand. Na de rust speelde de thuisploeg met meer risico en dat leverde het gewenste resultaat op. Eerst scoorde Fernaud Schoor uit de rebound na een strafcorner, vervolgens was het de beurt aan Lev van Laken: 2-1. Nieuwegein probeerde het nog wel, maar CMHC kwam niet meer in gevaar.

De vrouwen van Kromhouters wachten in de derde klasse nog altijd op hun eerste zege. De ploeg verloor onnodig van Berlicum: 1-2 (0-1). Kromhouters speelde een zwakke eerste helft, maar was in de tweede helft de betere ploeg. Marisja Termeer maakte de 1-1, maar toch ging Berlicum er uit een spaarzame kans met de zege vandoor. Mandy van Kooten kreeg nog een tik op haar enkel en moest naar het ziekenhuis.

CMHC was in de vierde klasse veel te sterk voor Eemvallei: 9-0 (5-0). De ploeg was op alle fronten de baas op het veld. Lisanne Nab scoorde maar liefst zes keer voor de Culemborgsen. De andere doelpunten kwamen van Eva Bolhuis (2x) en jeugdspeelster Isa Slokker.

Regiosport