Volledig scherm
De vrouwen van Kromhouters waren veel te sterk voor de hekkensluiter. Archieffito William Hoogteyling

Tielse hockeyploegen spelen gelijk

TIEL - De vrouwen van Kromhouters zijn het competitiejaar begonnen met een gelijkspel tegen Shot: 1-1.

De formatie begon wat slapjes, al kwam Shot er nauwelijks echt uit. Toch was één van die schaarse kansjes wel aan Shot besteed: 0-1. Na de rust trok Kromhouters de teugels wat strakker aan, maar duurde het erg lang voor de ploeg wist te scoren. Na een serie gemiste kansen was het Moniek van Zon die de 1-1 uit een strafcorner binnen schoot.

Meer zat er echter niet in voor de Tielsen.

De mannen van CMHC zijn begonnen met een overwinning. De derdeklasser was in een rommelige wedstrijd met 4-2 (1-1) te sterk voor Spitsbergen. Beide ploegen speelden erg rommelig. Na een helft stond het 1-1.

Uiteindelijk speelde CMHC in de tweede helft beter en trok het de overwinning naar zich toe. De Culemborgse doelpunten kwamen van Patrick Schoor (2x), Fernaud Schoor en jeugdspeler Bouwe Theijse. Laatstgenoemde maakte zijn debuut voor de Culemborgers.

Kromhouters haalde een punt mee uit Houten: 2-2 (1-1). De Tielse formatie speelde in de eerste helft nog niet soepel en oogde wat verkrampt. Houten kwam op een 1-0 voorsprong, maar Nick Funcke maakte namens de Tielenaren gelijk. De ploeg miste nog een aantal opgelegde kansen. Na de rust speelde Kromhouters met wat meer lef. Dat uitte zich in de 2-1 van Friso van Solkema. Vijf minuten voor tijd kwam Houten echter weer gelijk.

Regiosport