Volledig scherm
Kromhouters op archiefbeeld. © Kevin Hagens

Tielse hockeysters nemen koppositie over

TIEL - ‘Kak!’ De teleurstelling is groot bij de hockeysters van Kromhouters als in de eerste minuut al een tegengoal valt. De Tielse ploeg staat in de competitie op plek twee en neemt het op tegen koploper HCM Arnhem. Winst is nodig om de koppositie over te nemen. Dat lukt: 2-1.

De wedstrijd om de eerste plaats begint in Tiel dus met een valse start. ,,Kom op meiden, scherp in de duellen",  pept coach Justin van Wissen zijn team op. Van Wissen is sinds dit seizoen trainer van het eerste vrouwenteam dat is gepromoveerde naar de tweede klasse. ,,Dat we nu spelen voor de eerste plek had ik zeker niet aan zien komen. Maar ja, hier staan we dan.”

Kromhouters is nog ongeslagen, de trainer is trots ,,Het begin was lastig, maar er staat nu echt een sterk team.’’ Er wordt hoog op de helft van Arnhem gespeeld en veelvuldig komen de ballen voorbij de tweede paal of over de kruising heen gescheerd. In het tweede kwart is de thuisploeg ontketend. Gejuich galmt over het veld als Quinty van Baaren met een backhandslag de bal linksonder in het doel slaat. Nog geen twee minuten later maakt Else de Vries 2-1.

,,Zo snel gaan we niet weer een tegengoal krijgen’’, is van Wissen zelfverzekerd aan het begin van de tweede helft. Het kwaad lijkt zich echter te herhalen als Arnhem direct een op een voor het doel komt maar de inzet wordt gestopt door keepster Nynke van Solkema. Deze actie bezegelt de eindstand. Na nog een pittige tweede helft sleept het Tielse team de overwinning binnen. Kromhouters staat eerste.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport