Volledig scherm
Tielse TC speelt vrijdag de bekerfinale tegen SVE. © William Hoogteyling

Tielse TC jaagt op nieuw succes in bekerstrijd

TIEL - De tafeltennissers van Tielse TC wonnen vorig jaar verrassend het bekertoernooi van district Midden. 

De Tielse club liet dit seizoen zien dat die zege minder toevallig was dan toen leek. Tielse TC speelt vrijdagvond in Utrecht de finale bij het veel grotere SVE. De Tielenaren wonnen vorige week de halve finale van Rega 2.

Hoewel de spelers van SVE bijna stuk voor stuk op een hoger niveau spelen, valt er vooraf weinig te zeggen over de uitkomst van de finale, vindt Tielse TC-speler Jeroen Scheerder.

Favoriet 

,,Het SVE-team bestaat overwegend uit divisiespelers en enkele eersteklassers. Wij hebben een mengsel van spelers uit de eerste, tweede, vierde en vijfde klasse. Een klassiek verhaal van ‘amateurs’ tegen ‘professionals’, zou je haast zeggen. Toch schildert SVE ons af als favoriet.”

Dat laatste is minder verrassend dan het lijkt, legt Scheerder uit. ,,Spelers van verschillend niveau ontmoeten elkaar. Afhankelijk van het verschil in rating krijgt de lagere speler een aantal punten voor.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport