Volledig scherm
TiVoC won in vier sets van Scylla 2. © William Hoogteyling

TiVoC pakt de volle buit in eigen huis

TIEL - De volleybalsters van TiVoC deden wat ze moesten doen tegen laagvlieger Scylla 2 en kwamen geen moment in gevaar: 4-0 (25-17, 25-19, 25-17, 25-20).

,,Scylla had nog maar weinig punten behaald in de competitie”, wist TiVoC-speelster Meike Elfring. ,,Al snel in de wedstrijd bleek waarom, want ze hadden de grootste moeite om de service goed te verwerken.” Zo serveerde Lynette Haksel bijvoorbeeld tien punten op rij in de eerste set.

Doordat er maar weinig ballen terugkwamen, was het soms voor TiVoC wat lastig om scherp te blijven: ,,Ons spel werd daardoor rommelig en Scylla wist daardoor wat punten te maken, maar ondanks dat kwamen we geen moment in gevaar.”

Het lukte de mannen van VV Lienden niet om te stunten tegen Gemini 4, de koploper in de tweede klasse J: 3-1 (25-21, 25-20, 25-8, 20-25). ,,We begonnen vrij sterk, waardoor het spel in het begin van de eerste set redelijk gelijk op ging”, zag Koen van Ingen. ,,Helaas kreeg Gemini gedurende de set toch meer grip op het spel, waardoor ze de eerste set wonnen.” Ook daarna hield Gemini de overhand: ,,In de derde set hadden wij een grote inzinking waarbij er door ons geen bal meer goed werd gepasst.” Daardoor draaide de Liendense aanval niet meer.

De volleybalsters van Shot behaalden opnieuw een eenvoudige overwinning binnen, dit keer tegen Afas-LEOS: 0-4 (21-25, 16-25, 17-25, 13-25). ,,De eerste set was slordig en onzorgvuldig, maar mijn ploeg herpakte zich op tijd”, zag trainer Michel Plass. ,,De volgende sets waren simpel, vooral op de service had Afas weinig antwoord.” 

De mannen van Shot hadden het daarentegen een stuk lastiger, want de ploeg verloor met 3-1 (25-22, 25-14, 26-24, 23-25) van ZVH 2. ,,We startten matig”, moest trainer John Kemp concluderen. ,,We hadden onze energie en vechtersmentaliteit in Culemborg achtergelaten.” Shot kreeg in tegenstelling tot vorige week dit keer veel aanvalskracht te verwerken: ,,De blokkering was niet krachtig genoeg om dit geweld te keren.”

De vrouwen van GO’97 pakten een puntje voor de moeite tegen VV Utrecht 6: 1-3 (28-30, 17-25, 20-25, 25-19). ,,Doordat Laura Middelkoop weer terug was van vakantie, begonnen we met een ruimere selectie dan de afgelopen weken”, lichtte Linda Bakker-van Schaïk toe. GO had een meer gevarieerde aanval dan VV Utrecht, maar verdedigend kreeg GO het niet voor elkaar om het goed neer te zetten. ,,Het blok van Utrecht bleek erg sterk, maar in de laatste set bleken zij de concentratie kwijt te zijn”, zag Bakker-van Schaïk. 

De mannen van GO’97 waren in een recordtempo klaar in Vianen tegen Servia 4: 0-4 (11-25, 13-25, 19-25, 5-25). ,,Het goede spel van vorige week tegen Protos kreeg meteen een vervolg vanaf de eerste set”, zag Dick ter Horst. ,,Weinig fouten in de service en een goede pass zorgden ervoor dat zij nooit echt mee ging doen in de wedstrijd.” ,,Van onze coach (Max Smidt, red.) kregen we de doelstelling om de tegenstander iedere set onder de vijftien punten te houden”, aldus Ter Horst. Dat ging in de eerste twee sets prima, maar daarna ging Servia beter serveren waardoor het spel van GO’97 enigszins ontregeld werd. 

Regiosport