Volledig scherm
Stefan van Thiel (rechts) is kanshebber voor de zege in Beesd. © Gerard Vrakking

Triatleet Stefan van Thiel gaat voor tweede zege in Beesd

BEESD - Stefan van Thiel en Andrea Jochems schreven een jaar geleden de triathlon in Beesd op hun naam en zijn weer van de partij. 

Het tweetal komt uit voor Kijani, het triathlonteam dat Beesd als uitvalbasis heeft. De Linge, het veld en het dorp Beesd zijn zaterdag  voor de 33ste keer het decor voor de kwarttriathlon.

Stefan van Thiel was in 2017 de sterkste in Beesd en is ook dit jaar weer favoriet voor de overwinning. Een geduchte tegenstander is zijn ploeggenoot Jeffrey Reijnders, die sinds dit jaar eveneens voor team Kijani uit Beesd uitkomt.

Vahalis-atleet Bram van der Wal uit Culemborg eindigde in 2017 achter Van Thiel als tweede en stond in 2016 op het derde treetje van het podium. 

Andrea Jochems is de favoriete bij de vrouwen, maar kan in Beesd concurrentie verwachten van Concetta Pichierri uit Brielle.

De kwarttriatlon gaat om 14.10 uur van start in de Linge (Mariënwaerd-Appeldijk). De finish van de winnaar, op het Dorpsplein, wordt rond 15.15 uur verwacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport