Volledig scherm
PREMIUM
De 17-jarige Marit van den Berg uit Culemborg is sinds kort triatlete bij Hellas. © William Hoogteyling

Triatlete Marit van den Berg wil pieken tijdens examens én in eredivisie

CULEMBORG - Een gymleraar gaf Marit van den Berg het zetje in de richting van de triatlon. Nu komt de Culemborgse uit in de eredivisie.

De toen 14-jarige Culemborgse kreeg toen een wildcard voor de talentendagen van NOC*NSF, waarmee de sportkoepel nieuw talent opspoort. Van den Berg viel op door haar uithoudingsvermogen en werd door de Nederlandse Triathlon Bond uitgenodigd voor regiotrainingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jason van Dalen bezorgt Metec TKH de bloemen in Tiel

    Jason van Dalen bezorgt Metec TKH de bloemen in Tiel

    TIEL - Jason van Dalen van het Tielse Metec TKH Continental CT won de laatste etappe van Olympia’s Tour in eigen huis. Het was de tweede etappewinst voor Metec TKH, want zaterdag was Arvid de Kleijn in Hardenberg ook al iedereen te snel af. De Tielse formatie kan terugkijken op een succesvolle week, want naast de etappewinst werd de groene puntentrui, de rode trui (strijdlust) en het ploegenklassement gewonnen. Alleen de hoofdprijs, de gele trui, ging aan hun neus voorbij.

Regiosport