Jelmer van der Linden (451) bij NK atletiek 2018 Utrecht in series 1500 meter
Volledig scherm
Jelmer van der Linden (451) bij NK atletiek 2018 Utrecht in series 1500 meter © Johan Morgenstond

Van der Linden opnieuw in eigen wedstrijd

CULEMBORG - Jelmer van der Linden staat zaterdag opnieuw aan de start van zijn eigen wedstrijd. Een solo run over 10 kilometer met al ruim 1100 aanmeldingen. Een vervolg op de succesvolle CoronaSolo5K run van vorige maand.

De Culemborgse atleet bedacht samen met zijn hardloopmaatje Tom de Gelder de CoronaSolo5K run, een wedstrijd waarin alle deelnemers hun eigen rondje van 5 kilometer liepen en hun resultaat konden delen via de app Strava. Bijna 2000 deelnemers uit de hele wereld liepen op 25 april hun rondje, het snelste kwam op naam van mogelijk Olympia-ganger Mike Foppen die zelfs een officieus Nederlands record liet noteren.

Ook CoronaSolo10K trekt prominente atleten. ,,Frank Futselaar, Mahadi Abdi Ali (Nederlands kampioen op de cross, red.), Britt Ummels en Bram Som”, geeft Van der Linden als voorbeeld.

Het succes van de 5K run leverde Van der Linden en De Gelder extra sponsors voor deze wedstrijd op. ,,Naast prijzen voor de podiumplaatsen, hebben we nu ook mooie items om onder de deelnemers te verloten.

Van der Linden loopt zelf ook mee. ,,Ik loop twee keer een variant van mijn 5km-rondje en wil mijn pr van 29.51 verbeteren.” Of er nog een vervolg komt op beide wedstrijden, weten de initiatiefnemers nog niet. ,,We zijn er nog niet helemaal uit”, geeft Van der Linden aan. ,,Maar als het aan mij ligt, gaan we nog wel door.”

Regiosport