Volledig scherm
Stoffel Vermeer in actie. © Foto Raphael Drent

Vermeer is het meest trots op jeugdafdeling van Kesteren

clubheldenKESTEREN - Stoffel Vermeer stopte in 2015 na 25 jaar als bestuurslid van VV Kesteren, maar dat betekent niet dat hij minder voor de club is gaan doen. Integendeel.

Vol trots laat Stoffel Vermeer (63) een stapel seizoensgidsen van VV Kesteren zien. Bovenop de stapel ligt er één van het seizoen 1999/2000, toen het eerste elftal van de Neder-Betuwse club nog in de tweede klasse KNVB speelde. De tijden zijn veranderd: Kesteren speelt nu in de vierde klasse en seizoensgidsen worden om financiële redenen al jaren niet meer gemaakt. Het zijn herinneringen aan een mooi verleden bij de club, net als het zilveren en gouden kruis van de KNVB én eentje van zijn erelidmaatschap. Vermeer is echter liever bezig met het heden. „Het is mijn favoriete vrijetijdsbesteding. Ik zou het een groot probleem vinden als ik er ooit mee zou moeten stoppen.”

Toekomst
Het moge duidelijk zijn dat de voetbalvereniging een grote rol speelt in het leven van Vermeer. Hij werd op zijn vijftiende lid en is sindsdien niet meer weg te denken bij de zaterdagclub. Ook nu hij geen deel meer uitmaakt van het bestuur, is de Kesterenaar dagelijks wel bezig met zijn club. Vermeer doet onder andere de ledenadministratie, zorgt bij thuiswedstrijden voor programmaboekjes, houdt de site en Facebookpagina bij en is wedstrijdsecretaris voor de jeugdelftallen. „Ons elftal onder 16 jaar speelt in de hoofdklasse. Met de toekomst zit het wel goed”, klinkt hij trots. „De beleving bij de jeugdelftallen vind ik het mooist.”

Vermeers grootste wensen zijn dat het eerste elftal een stabiele derdeklasser (‘met eigen jongens!’) wordt en dat de kantine en de kleedkamers worden vernieuwd. „Die zijn verouderd. We krijgen steeds meer jeugd, zeker nu er honderden woningen in Kesteren worden gebouwd. We kunnen al die teams haast niet meer kwijt. Het zou daarnaast mooi zijn als alles energieneutraal wordt.”

Quote

Het is mijn favoriete vrijetijds­be­ste­ding. Ik zou het een groot probleem vinden als ik er ooit mee zou moeten stoppen

Stoffel Vermeer

Sneeuw

Volgens hem is de betrokkenheid van de leden bij de club groot. Hij herinnert zich nog hoe er eens op een vrijdag een dik pak sneeuw op het veld lag, terwijl er in het weekend zou moeten worden gevoetbald. Vermeer deed een oproep op Facebook om sneeuw te komen ruimen. „Toen stonden er ’s avonds ineens zo’n honderd man klaar. Bij veel clubs in de buurt werden de wedstrijden afgelast, maar bij ons kon er gewoon worden gevoetbald. Dat is toch geweldig?”

Is Stoffel Vermeer jouw clubheld? Op hem stemmen kan tot en met 31 oktober via Clubhelden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport