Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Geleyns van CMHC is na vijf jaar terug in het eerste hockeyteam van CMHC. © William Hoogteyling

Vincent Geleyns draagt steentje bij aan opbouw in Culemborg

CULEMBORG - Hockeyer Vincent Geleyns (30) keerde begin dit seizoen na vijf jaar terug in het eerste team van CMHC. Hij hoopt dat zijn naar de vierde klasse weggezakte ploeg de weg omhoog weer vindt.

Natúúrlijk herinnert hij het zich nog, de play-offs aan het begin van de zomer in 2013. CMHC stond met één been in de tweede klasse, maar gaf in de laatste wedstrijd een 2-0 voorsprong weg en verloor zelfs met 4-2. ,,Dat was ongelofelijk, echt een hele grote teleurstelling.’’

Weg promotie, weg tweede klasse. Zo dichtbij promotie naar de tweede klasse is CMHC niet meer geweest. Sterker nog: in de daaropvolgende jaren ging het langzaam maar zeker de andere kant op. De Culemborgse ploeg zag steeds meer spelers vertrekken en zakte weg in de derde klasse. Afgelopen seizoen kon zelfs degradatie naar de vierde klasse niet worden voorkomen.

Die neerwaartse spiraal maakte Geleyns vanaf de zijlijn mee. De Culemborger, al vanaf zijn vijfde lid van de club, besloot na het seizoen van de bijna-promotie om het eerste team te verlaten. Hij sloot zich aan bij het tweede elftal van de club. ,,Ik zat op dat moment ook in het laatste jaar van mijn studie en had het daarom erg druk. Ik deed daarom een stapje terug.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport