Vader en zoon Tjeerd (donkerblauwe hoodie) en Simon Harmsma (geel t-shirt) zijn aandachtig toeschouwer bij een halve finale NK
Volledig scherm
Vader en zoon Tjeerd (donkerblauwe hoodie) en Simon Harmsma (geel t-shirt) zijn aandachtig toeschouwer bij een halve finale NK © Raphael Drent

Vriendenteam speelt droomfinale

De dammers van Denk en Zet en Hijken DTC strijden zaterdag in Culemborg om het landskampioenschap. De bezoekers uit Drenthe hebben voldoende aan een gelijkspel om hun titel te prolongeren. Denk en Zet moet winnen.

Denk en Zet bestaat uit een vriendengroep, aangevuld met ervaren spelers die om de leuke sfeer voor de club in de Lekstad kozen. De Culemborgers die alleen bij winst de kampioensvlag hijsen, geloven in hun kansen.

Voor de thuisclub is de ‘droomfinale’ tegen de compleet uit grootmeesters bestaande tegenstander een prestatie op zich. Voorzitter en teamleider Tjeerd Harmsma: ,,Onze mooie klassering is boven verwachting. Het zat ons een paar keer mee. We hoopten vooraf op een podiumplaats. We doen het met onze beperkte financiële mogelijkheden prima. Hijken geeft aan sommige spelers meer uit dan wij aan het team in totaliteit.”

Quote

Hijken geeft aan sommige spelers meer uit dan wij aan het team in totaliteit

Tjeerd Hrarmsma

Hijken DTC is favoriet. Harmsma: ,,Het is niet een ploeg die via tien remises de titel wil veroveren. Ze hebben enkele spelers zoals de oud-wereldkampioenen Harm Wiersma en Roel Boomstra die met partijwinst de beslissing kunnen brengen. ,,Maar wij hebben ook winnaars aan boord. Onze stelregel is nog steeds: als niemand zijn partij verliest, komen we een heel eind. We weten altijd wel een partij winnend af te sluiten.”

Regiosport