Volledig scherm
Kromhouters op archiefbeeld. De Tielse hockeysters promoveren naar de tweede klasse. De tweede plaats is daarvoor voldoende. © William Hoogteyling

Vrouwen Kromhouters zeker van tweede klasse

TIEL - De vrouwen van Kromhouters spelen volgend jaar in de tweede klasse. De hockeysters wonnen met 5-0 van Zutphen en verzekerden zich daarmee van de tweede plaats in de derde klasse, die dit seizoen recht geeft op directe promotie. 

Met nog vier wedstrijden te spelen staat nummer drie Twente namelijk op 13 punten achterstand van de Tielse ploeg. Kromhouters is daarom niet meer in te halen. De ploeg begon zondag wat stroefjes tegen Zutphen en kwamen daardoor voor rust niet verder dan één goal. Na de rust bleef de ploeg de betere, al duurde het wel lang voordat de 2-0 viel. Met maar liefst vier goals in de laatste tien minuten viel de uitslag alsnog ruim uit. De goals kwamen van Mandy van Kooten (2x), Floortje Boer, Loïs Holster en Noa Boogaard.

In de vierde klasse won CMHC met 3-0 bij Leerdam. De ploeg kwam moeizaam op gang, mede doordat het erg moest wennen aan het zanderige veld in Leerdam. Uit een mislukte strafcorner scoorde Karen Hazeleger de 1-0. Niet lang daarna zorgde Eva Bolhuis met een ‘rommelgoal’ voor de 2-0. Na de rust ging CMHC vrolijk door met aanvallen, maar bleef het aantal doelpunten beperkt tot één. De zusjes Bolhuis zorgden voor de 3-0: Eva speelde de bal naar haar jongere zusje Nina, die de bal bij de tweede paal binnentikte. In dezelfde poule speelde Geldermalsen teleurstellend met 3-3 gelijk tegen hekkensluiter Hoevelaken.

De mannen van Kromhouters, die afgelopen vrijdag de achtste finales van de Silver Cup bereikten, wonnen op eigen veld met 4-1 van Beuningen. De ploeg, die knap tweede staat in de eerste klasse, kwam uit een counter op een 1-0 achterstand. Jan Visser repareerde de schade al snel: 1-1. Na de rust was Kromhouters overtuigender en drukte de ploeg het veldoverwicht ook uit in doelpunten. Visser maakte de 2-1, waarna Michael van de Giesen voor 3-1 zorgde. Het slotakkoord kwam van Brent Aitton: 4-1.

Vierdeklasser CMHC boekte een monsterzege bij Leerdam: 9-1. De ploeg begon moeizaam en scoorde voor de rust maar één keer. In de tweede helft was CMHC wél scherp en maakte het maar liefst acht goals. Leerdam redde in de laatste seconde de eer. De Culemborgse doelpunten kwamen Fernaud Schoor (3x), Rick van den Heuvel (2x) Thijs van Keeken, Leon Koenders, Matthijs van Haaften en Patrick Schoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport