Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

Waterpoloërs De Meer zetten Natare aan de kant

CULEMBORG - De waterpoloërs van De Meer versloegen in de landelijke derde klasse Natare in Aalten met 8-11. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste twee periodes.

Zonder coach William Achterberg langs de kant, speelde De Meer in een goede organisatie en werden de onderlinge afspraken goed nagekomen. Halverwege stond De Meer al op een 3-8 voorsprong. In de laatste twee perioden gooide Natare veel fysieke kracht in de wedstrijd, waar De Meer niet echt een antwoord op had. Verder dan 8-11 liet De Meer het niet komen.

Periodestanden: 1-5, 3-8, 5-9 en 8-11. Doelpunten: Thijs Uittenbogert (5), Nick van den Heuvel (3), Patrick Achterberg (2) en Ron Markus.

De vrouwen van De Meer troffen in OZ&PC een lastige opponent, maar wonnen uiteindelijk met 5-2. Het team uit Oldenzaal hanteerde dezelfde wapens als De Meer: Fysieke kracht en snelle counters. De Meer keek drie periodes tegen een achterstand aan, maar toonde in de vierde periode aan het nodige elan in huis te hebben. Een 1-2 achterstand werd omgebogen tot een 5-2 overwinning.

Periodenstanden: 0-1, 0-1, 1-2 en 5-2. Doelpunten: Nieke Winkel (2), Lieke de Jong (2) en Fransine Kool.

De mannen van TZC Vahalis hebben zaterdag gewonnen van het tweede team. De onderlinge strijd werd in het voordeel van het eerste team beslist: 9-2. Aanvankelijk bleef de marge nog beperkt. Na het derde kwart stond het echter 5-1 en was de wedstrijd zo goed als beslist. In de afsluitende periode maakte Vahalis 1 er nog vier, en deed het tweede team nog iets terug.

Doelpunten: Jeroen Pruis (2), Robert Vink (2), Kick Verhoeff (2), Felix Tartarin, Lars Heslenfeld en Rob Hirschmann.

Regiosport