Bobbie Traksel leidt de dans in Kuurne - Brussel- Kuurne Wessel 2010.
Volledig scherm
PREMIUM
Bobbie Traksel leidt de dans in Kuurne - Brussel- Kuurne Wessel 2010. © Wessel Keuk / Cor Vos

Wielrenner Bobbie Traksel boekte mooiste zege in noodweer. ‘Ik demarreerde om warm te blijven’

In het theater kijkt oud-wielrenner Bobbie Traksel na exact tien jaar terug op zijn heroïsche zege in Kuurne-Brussel-Kuurne.Het is zondag 28 februari 2010. 

Het is koud en de regen valt met bakken uit de lucht. In het staartje van cycloon Xynthia blazen rukwinden de renners bijna van de fiets. Veel wielrenners geven op tijdens de 63ste editie van de Belgische wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Sterker nog, slechts 26 van de 195 gestarte renners halen de finish. Tielenaar Bobbie Traksel boekt op deze dag, in het shirt van Vacansoleil, de mooiste overwinning uit zijn wielercarrière.

Quote

De wind, de regen en de lage temperatu­ren zorgden voor een gevoelstem­pe­ra­tuur van min dertien graden

Tien jaar geleden is het alweer, maar Traksel kan de wedstrijd zich nog precies voor de geest halen. ,,Het regende vanaf de start, en het hield maar niet op”, vertelt de Tielse oud-wielrenner die tegenwoordig zijn brood verdient als commentator bij Eurosport.

,,En het was koud. Echt koud. Laatst kwam ik iemand tegen die voor mij de gevoelstemperatuur op die dag heeft uitgerekend. De wind, de regen en de lage temperaturen zorgden voor een gevoelstemperatuur van min dertien graden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport