Volledig scherm
© DG

13,3 miljoen verlies voor Vitesse in boekjaar 2015-2016

ARNHEM - Vitesse overlegt een tekort van 13,3 miljoen euro over het boekjaar 2015-2016. De Arnhemse club betaalt letterlijk de rekening voor de uitspraak van de rechtszaak van de Vrienden van Vitesse tegen de provincie Gelderland. Die gaat nu voor 2 miljoen euro de boeken in.

In de kwestie, die 15 jaar in beslag nam, eisten investeerders van de club een schadevergoeding, nadat de provincie eerder gedane afspraken niet was nagekomen. De claim werd uiteindelijk afgewezen en kwam daarmee in de jaarcijfers van vorig seizoen terecht.

Salariskosten
Een andere reden voor het tekort van Vitesse is een minder snelle daling van de salariskosten van de spelersgroep. „Dat is door doorlopende contracten gestagneerd”, verklaart algemeen directeur Joost de Wit.

Pluspunten
Vitesse presenteert de jaarcijfers vandaag. Daarin staan ook pluspunten. De omzet is in het seizoen 2015-2016 met een half miljoen euro gestegen tot 14,3 miljoen euro en de transferopbrengst valt met 2,7 miljoen euro (netto) opnieuw positief uit. De club heeft nu een eigen vermogen van 26,3 miljoen euro.

Lees de cijfers uitgebreid in De Gelderlander van woensdag 2 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl