Volledig scherm
PREMIUM
Roeier Koen Metsemakers in actie op skif © Koen Metsemakers

364 dagen trainen voor ruim 5 minuten op het WK

NIJMEGEN - Koen Metsemakers heeft zich het hele jaar afgebeuld om drie keer te vlammen dit roeiseizoen. Bij de eerste afspraak was het direct raak. Met de dubbelvier pakte hij goud op het Europees kampioenschap.

Dagen, weken, maanden brengt Koen Metsemakers door in een boot op het water zonder een duel te roeien. De sport telt slechts vijf internationale wedstrijden: drie wereldbekers, het EK en WK. ,,Dat maakt de speeltijd die we hebben wel speciaal. Dan moet alles kloppen’', vertelt Koen Metsemakers (27).

Na maanden van intensieve training, gemiddeld vier uur per dag, hoogtestages en trainingskampen, begon begin deze maand het seizoen voor de sporter van de Nijmeegse roeivereniging Phocas. In het Zwitserse Luzern stond het EK op het programma.

Quote

Er zijn zo weinig momenten dat we ons volle bak kunnen laten zien. Het is ook wel spannend natuurlijk. We hebben weinig ruimte voor foute

Koen Metsemakers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.