Volledig scherm
© Pro Shots

Achilles’29 nog een seizoen zonder proflicentie

Achilles’29 heeft ook in zijn 4e seizoen in de 1e divisie nog geen proflicentie. De KNVB beschouwt de Groesbeekse club na 3 pilotjaren als een nieuwkomer, die een jaar extra de tijd krijgt van de voetbalbond om te voldoen aan de licentievoorwaarden.

,,Omdat de grens tussen amateurvoetbal en profvoetbal weg is, geven wij gepromoveerde clubs straks de tijd om aan alle eisen te voldoen’’, zegt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse. ,,Na die drie proefjaren is het logisch dat Achilles’29 in principe wordt beschouwd als eerste gepromoveerde ploeg. Als ze dit seizoen in de 1e divisie blijven, krijgen ze volgend seizoen de licentie betaald voetbal.’’

Lichtinstallatie
Achilles’29 voldoet aan nagenoeg alle eisen voor de licentie. Maar de belangrijkste verandering die nog doorgevoerd moet worden, is de verbetering van de lichtinstallatie. Adriaanse: ,,We hebben met Achilles ’29 de afspraak gemaakt dat ze voor 1 oktober van dit jaar al voldoen aan de licentievoorwaarden geldend binnen de eerste divisie.’’

Geen nacompetitie
Voor Achilles betekent dit ook dat de club uit Groesbeek dit seizoen niet kan promoveren. Achilles kan dus ook niet meedoen aan de nacompetitie om promotie. Mocht de club een periodetitel winnen, dan krijgt het wel de bijbehorende geldprijs (75.000 euro), maar de plek in de nacompetitie gaat dan naar de nummer twee in de periodestand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.