Volledig scherm
FC Oss keeper Ronald Koeman jr (l) vangt de bal voordat Achilles 29 speler Jop van Steen (2eL) of Achilles 29 speler Eef van Riel (r) gevaarlijk kunnen worden. © Pro Shots / Erik Pasman

Achilles’29 onderuit in degradatiekraker tegen FC Oss

Eerstedivisionist Achilles’29 heeft vrijdagavond op eigen veld de degradatiewedstrijd tegen FC Oss verloren: 1-2. Daardoor is het gat op de ranglijst met de Brabantse concurrent gegroeid tot zes punten. FC Oss begon sterk aan de wedstrijd.

Tom Boere schoot al snel naast na dom balverlies van Joey Dekkers.

Strafschop
Daarna was de wedstrijd vooral slecht. Achilles kwam vlak voor rust wel op voorsprong. De thuisploeg kreeg een strafschop nadat Niek Versteegen in de rug werd gelopen door Dennis Janssen. Boy van de Beek miste vanaf elf meter, maar Eef van Riel was alert om de rebound binnen te schieten.

Uit handen
De formatie van trainer Eric Meijers gaf de wedstrijd vervolgens in de tweede helft binnen twee minuten uit handen. Boere kopte in de 62ste minuut raak. Kort daarna maakte Justin Mathieu met een verwoestende uithaal 1-2. Toen verdediger Coen Gortemaker in de 85ste minuut rood kreeg voor een harde overtreding was de wedstrijd gespeeld. Al schoot invaller Brian Campman in de 92ste minuut nog op de lat. Achilles’29: Te Loeke; Hemmink, Beijer, Gortemaker, Van Steen; Van Riel, Sürmeli, Van de Beek, Dekkers (86. Campman); Versteegen (65. Boogers), Popalzay (78. Oulad Omar).

Na de wedstrijd liepen meerdere eenheden van de politie het veld op om supporters van beide clubs rustig te houden.