Achtsteklasser door het dolle heen na vrijstelling eerste ronde FA Cup

VideoDe loting van de eerste ronde van de FA Cup is vanavond Chichester City uitgelopen op een sensationele gebeurtenis. De club die uitkomt op het achtste niveau in Engeland – het staat momenteel achtste in de Isthmian South East Division – werd vrijgesteld van de eerste ronde en is automatisch door naar de tweede ronde van het oudste bekertoernooi ter wereld.

Vol verwachting keek de selectie van Chichister City, van alle deelnemers aan het FA Cup-toernooi dit seizoen de club met het laagste niveau, bekeek de loting voor een groot scherm. Na de zogenaamde bye voor de eerste ronde ging de selectie compleet uit hun dak. De club verdiende ook meteen de bonus van 36.000 pond (bijna 42.000 euro) voor het bereiken van de tweede ronde, die mogelijk ook nog een lucratief duel met bijvoorbeeld Chelsea of Liverpool zou kunnen opleveren.

Volledig scherm
© AD Sportwereld
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.