Volledig scherm
© AFP

Afrikaanse bond maakt haast met Afrika Cup

De Afrikaanse voetbalbond CAF wil zo snel mogelijk bepalen waar komende zomer de Afrika Cup plaatsvindt. 

Alle bij de bond aangesloten landen hebben donderdag een bericht gekregen waarin staat dat de interesse voor organisatie van het evenement uiterlijk volgende week vrijdag (14 december) kenbaar moet zijn gemaakt. Aan de hand van de aanmeldingen, maakt de CAF een shortlist. Een van de overgebleven landen zal, na een uitgebreide check, het toernooi krijgen toegewezen.

De CAF heeft haast nu Kameroen het evenement kwijtraakt. Volgens de Afrikaanse bond is dat land, waar Clarence Seedorf en Patrick Kluivert de nationale ploeg leiden, de zaken niet op orde en is de organisatie van een groot voetbalevenement onverantwoord.

Marokko heeft al aangegeven de organisatie van de Afrika Cup te willen overnemen.

 1. LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: Wel kansen, geen doelpunten bij wedstrijd NEC tegen Jong PSV
  LIVE

  LIVE: Wel kansen, geen doelpunten bij wedstrijd NEC tegen Jong PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!