Volledig scherm
Arnold de Reus geeft al bijna een halve eeuw richting aan het jeugdvoetbal bij VVO. foto Gerard Burgers

Al 47 jaar hart voor de allerkleinsten bij VVO

Arnold de Reus werd in 1969 door Charly Bosveld gevraagd om het trainerschap van zijn pupillenteam bij VVO op zich te nemen.

De nu 71-jarige Arnhemmer liet Bosveld natuurlijk niet in de kou staan en nam het team over van de latere Vitesse-icoon. 47 jaar later bekommert De Reus zich nog steeds om de VVO-jeugd. Bijna een halve eeuw VVO.

"Bij VVO zit ik zelfs al langer, want toen Charly Bosveld me vroeg, voetbalde ik zelf al in het eerste elftal, als keeper. Maar bij de pupillen inderdaad 47 jaar nu. Bosveld vertrok naar Sparta en mocht van die club de jeugd hier niet meer trainen. Daarom zocht hij een vervanger."

Dat beviel dus wel?

"Jazeker. VVO groeide in die jaren erna als een gek, werd op Eldenia na de grootste voetbalvereniging van Arnhem. In de jaren 80 werd ik pupillencoördinator en dat doe ik nu nog steeds. Al zijn er gelukkig in die jaren heel veel mensen bijgekomen die taken op zich hebben genomen, zoals het jaarlijks indelen van de jeugd. Die mensen verdienen ook echt een podium, want dat heeft me enorm ontlast. Je merkt dat je ouder wordt, maar gelukkig heb ik over mijn gezondheid niets te klagen."

U geeft zelfs nog training.

"Zeker, nog altijd de pupillen. Ik wil dat iedereen bij VVO het naar z'n zin heeft en zich fijn en veilig voelt. Of je nu goed kunt voetballen of niet. Als je als jongetje of meisje goed bent, ben je meteen populair. Maar als je er niets van kunt, hoor je er net zo goed bij. In mijn buurt zal niemand worden gepest, daar ben ik heel scherp op."

U wilt de jeugd bij VVO echt iets meegeven?

"Nou, ik ben geen dominee, maar ik geef ze inderdaad wat dingen mee. Dat je altijd je best moet doen bijvoorbeeld. Want ook als je niet zo goed kunt voetballen, kun je heel ver komen. Dan geef ik mezelf als voorbeeld: ik kon er niet zo veel van, dus ben ik gaan keepen. In 1973 ben ik met het eerste van VVO kampioen geworden. Het kan dus. Die elftalfoto in de kantine hebben we gelukkig in 2014 kunnen vervangen, toen VVO na 41 jaar eindelijk weer kampioen werd."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo