Volledig scherm
PREMIUM
Cristiano Ronaldo: met een duimpje als scorende international en een klein wegwerpgebaar vlak voor zijn wissel bij Juve (inzet).. © AFP

Alle ogen op Cristiano Ronaldo

VideoVoor Cristiano Ronaldo zijn het gekke weken. Bij zijn club Juventus is hij niet langer onaantastbaar; bij Portugal blijft hij scoren. De ogen zijn vanmiddag weer op hem gericht als de regerend Europees kampioen zich in Luxemburg moet plaatsen voor het EK.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo namens Portugal in actie tegen Litouwen. © Getty Images

Door Daniël Dwarswaard

En toen ging opeens een bord met rugnummer 7 de lucht in tijdens Juventus-AC Milan. Het was minuut 55 en superster Cristiano Ronaldo keek afgelopen weekend vertwijfeld naar de zijlijn om vervolgens in een rechte lijn naar de kleedkamer te rennen. Vervanger Paulo Dybala kreeg nog net snel een handje. Even eerder had Juve-coach Maurizio Sarri Ronaldo óók al gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou.

Ronaldo die gewisseld wordt, het is een zeldzaamheid. Sarri probeerde de rel nog te sussen door te stellen dat de vedette knieklachten had. Maar nee, vrijwillig was het gewissel niet. Nog voor het laatste fluitsignaal had Ronaldo, kwaad, het stadion al verlaten. Een nieuwe discussie was geboren: zou CR7 na al die jaren van ongekende cijfers en overmacht nu dan toch zachtjes aan het aftakelen zijn?

  1. ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    Raymond van Barneveld heeft op Instagram zijn fans toegesproken na zijn roemloze afscheid als professioneel darter. ‘Barney’ verloor zaterdag in de eerste ronde met 3-1 van Darin Young en de Hagenaar, vijfvoudig wereldkampioen, wist vervolgens niet hoe snel hij van het podium af moest. ,,Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook”, schrijft Van Barneveld op Instagram.