Het veld wordt groter bij Willem II.
Volledig scherm
Het veld wordt groter bij Willem II. © BD

Alle velden in eredivisie vanaf nu even groot

De velden van alle eredivisiestadions zijn komend seizoen 105 meter lang en 68 meter breed. Dat is een gevolg van het besluit van de KNVB en het technisch platform van de bond om alle clubs op een veld van hetzelfde formaat te laten voetballen. In het technisch platform zijn onder meer technisch managers, coaches en de Eredivisie CV vertegenwoordigd zijn.

ADO Den Haag, Ajax, AZ, Feyenoord, FC Groningen, PSV, FC Twente, Roda JC en Vitesse speelden al op een veld van deze afmetingen. SC Heerenveen speelde op een langer veld, en moet 1 meter inkorten. PEC Zwolle en NEC hebben het veld moeten versmallen.

Voor Willem II, dat het veld moest vergoten leidde, dit tot problemen. Het veld in Tilburg moest 4 meter langer en 3 meter breder worden. Op de plaats waar een van de doelpalen terecht komt op het 'nieuwe' veld, ligt een leiding van de veldverwarming onder het gras. Het bleek nog een hele klus om de leiding enigszins te verplaatsen om ruimte te maken voor de doelpaal.

Er wordt 1 uitzondering gemaakt: Excelsior heeft een te klein veld, maar hoeft geen aanpassingen te doen omdat er dan een grote verbouwing in het stadion plaats zou moeten vinden.