Jeugdige Spero-supporters bekijken de thuiswedstrijd van hun eerste elftal tegen Concordia Wehl noodgedwongen van achter de hekken. Het sportpark is dicht voor de 'niet-voetballers'.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdige Spero-supporters bekijken de thuiswedstrijd van hun eerste elftal tegen Concordia Wehl noodgedwongen van achter de hekken. Het sportpark is dicht voor de 'niet-voetballers'. © Fons Sluiter

Amateurvoetbal luidt de noodklok: ‘30 procent vreest voor voortbestaan’

ARNHEM / CUIJK / DOETINCHEM / ECHTELD - Veel amateurvoetbalclubs is het water tot aan de lippen gestegen na de nieuwe coronamaatregelen. Als er niet snel geld binnenkomt of de uitgaven drastisch omlaag gaan, dreigt 30 procent van de clubs om te vallen.

3 reacties

 • Anton

  1 jaar geleden
  Denk dat een saneringsrondje niet slecht zou zijn. Een aantal verenigingen hebben een dusdanig laag ledenaantal dat ze feitelijk al niet meer functioneren als voetbalvereniging maar eigenlijk gewoon een cafe zijn met vrijstelling van btw en betaald personeel. Concurrentie vervalsing voor de reguliere horeca.
 • Achterhoeker

  1 jaar geleden
  Beetje inventief zijn misschien?Online veiling houden bijvoorbeeld om wat inkomsten te genereren?Belachelijke kosten van een hoofdtrainer in amateurvoetbal slaan ook nergens op.Tevens 42 euro voor een kistje bier betalen is ook niet meer van deze tijd. 
 • MD1

  1 jaar geleden
  Tsja... Zolang er verenigingen zijn die nergens naar kijken en waarbij de kantine op zaterdag en zondag 1 groot café is waar de regels niet gehandhaafd worden dan krijg je dit. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk... Zelf gezien dat er meerdere teams van verschillende verenigingen gezellig door elkaar heen zaten en waarbij de alcohol goed rondging.