Jeugdige Spero-supporters bekijken de thuiswedstrijd van hun eerste elftal tegen Concordia Wehl noodgedwongen van achter de hekken. Het sportpark is dicht voor de 'niet-voetballers'.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdige Spero-supporters bekijken de thuiswedstrijd van hun eerste elftal tegen Concordia Wehl noodgedwongen van achter de hekken. Het sportpark is dicht voor de 'niet-voetballers'. © Fons Sluiter

Amateurvoetbal luidt de noodklok: ‘30 procent vreest voor voortbestaan’

ARNHEM / CUIJK / DOETINCHEM / ECHTELD - Veel amateurvoetbalclubs is het water tot aan de lippen gestegen na de nieuwe coronamaatregelen. Als er niet snel geld binnenkomt of de uitgaven drastisch omlaag gaan, dreigt 30 procent van de clubs om te vallen.

3 reacties

 • Anton

  6 maanden geleden
  Denk dat een saneringsrondje niet slecht zou zijn. Een aantal verenigingen hebben een dusdanig laag ledenaantal dat ze feitelijk al niet meer functioneren als voetbalvereniging maar eigenlijk gewoon een cafe zijn met vrijstelling van btw en betaald personeel. Concurrentie vervalsing voor de reguliere horeca.
 • Achterhoeker

  6 maanden geleden
  Beetje inventief zijn misschien?Online veiling houden bijvoorbeeld om wat inkomsten te genereren?Belachelijke kosten van een hoofdtrainer in amateurvoetbal slaan ook nergens op.Tevens 42 euro voor een kistje bier betalen is ook niet meer van deze tijd. 
 • MD1

  6 maanden geleden
  Tsja... Zolang er verenigingen zijn die nergens naar kijken en waarbij de kantine op zaterdag en zondag 1 groot café is waar de regels niet gehandhaafd worden dan krijg je dit. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk... Zelf gezien dat er meerdere teams van verschillende verenigingen gezellig door elkaar heen zaten en waarbij de alcohol goed rondging.
 1. Woedende Koeman loopt hoofdschuddend weg bij interview: ‘Waarom is er een VAR in Spanje?’
  El Clásico

  Woedende Koeman loopt hoofdschud­dend weg bij interview: ‘Waarom is er een VAR in Spanje?’

  Ronald Koeman was na afloop van de 2-1 nederlaag in El Clásico woedend op de beslissingen die arbiter Jesús Gil Manzano had gemaakt. Zo vond de Nederlandse coach van Barcelona onder meer dat zijn ploeg een penalty was onthouden. De woede liep bij Koeman zelfs zo hoog op dat hij wegliep bij een interview met Movistar waarbij de journalist niet aan wilde geven of hij het een penalty vond.
 1. Samenvatting | Fortuna Sittard - FC Emmen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  FC Emmen verslaat ook Fortuna Sittard

  10 april
 2. Rood Ibrahimovic na commentaar op scheidsrechter
  Play

  Rood Ibrahimo­vic na commentaar op scheids­rech­ter