Volledig scherm
© Getty Images

Antwerp krijgt forse boete na tumult tegen AZ, Bolat flink geschorst

Royal Antwerp FC kent haar straf voor de ongeregeldheden in het Koning Boudewijn Stadion in het Europa League-duel tegen AZ. De UEFA legt The Great Old een boete op van 46.250 euro. Ook wordt keeper Sinan Bolat flink gestraft.

Bij de volgende Europese thuiswedstrijd zullen minstens 5000 stoeltjes onbezet blijven. Op die plek moet dan een spandoek met de woorden #EqualGame komen te hangen. Bovendien krijgt Bolat een zware sanctie: de doelman wordt voor drie Europese duels geschorst omdat hij scheidsrechter Sidiropoulos belaagde. 

Aangeklaagd

Antwerp werd door de UEFA officieel aangeklaagd voor het gooien van objecten, het gebruik van vuurwerk, expliciete spandoeken, geblokkeerde trappen, ordeverstoringen door de fans en onbehoorlijk gedrag van het team.

Antwerp leek tijdens de return tegen AZ op weg naar de groepsfase van de Europa League, totdat Calvin Stengs in de slotminuut scoorde (1-1). AZ liep in de verlenging uit naar een zege van 4-1. Antwerp eindigde het duel met negen spelers, na rode kaarten voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé.

Een deel van de aanhang van Antwerp greep de dreigende uitschakeling aan om vuurwerk af te steken en voorwerpen op het veld te gooien. Belgische supporters probeerden ook hekken te forceren zodat ze het speelveld konden betreden. De return werd op 29 augustus gespeeld in Brussel omdat het stadion van Antwerp niet aan de voorwaarden van de UEFA voldoet.