Volledig scherm
FC Lienden viert een treffer van Abderrahim Loukili (derde van links). © Archieffoto: Raphaël Drent

‘Appie’ kent geen spanning voor derby TEC-FC Lienden

LIENDEN - Een plaag voor elke defensie, zo kan de topscorer van de tweede divisie inmiddels wel omschreven worden. Ook voor sv TEC is Abderrahim Loukili dus een man om in de gaten te houden

De aanvaller van FC Lienden vond al negen keer het net dit seizoen, en hoopt ook zaterdag in de derby zijn doelpuntje mee te pakken. „Ik hoorde vorige week op de club mensen zeggen dat we deze wedstrijd écht moesten winnen. ‘Tegen TEC moeten jullie het echt doen jongens’, dat soort teksten."

Motivatie
„Ik wist helemaal niet dat het een derby was, kwam ik toen dus pas achter. Maar het maakt mij eigenlijk ook niet zo veel uit. De motivatie is er bij mij elke wedstrijd. Niet minder omdat het een ‘gewone’ wedstrijd is, niet meer voor een derby. Ik doe gewoon mijn ding’’, verklapte Loukili. En juist daarmee maakt de 24-jarige dribbelaar dit seizoen het verschil; zijn ding doen.

SV TEC-FC Lienden (18:00 uur, sportpark De Lok in Tiel).

FC Lienden geblesseerd: Benny Geerts (gebroken teen), Mo Bendadi (enkelblessure, twijfelgeval), Wouter de Vogel (hamstring), Erik van Eem (twijfelgeval), Erik de Kruijk (gebroken jukbeen)

Lees de volledige voorbeschouwing zaterdag in De Gelderlander, editie Rivierenland, of kijk in de e-paper.