Volledig scherm
Archiefbeeld uit de derby tussen AHC en Upward. © Gerard Burgers.

Arnhem verliest topper, HCM boekt eerste uitzege

Almelo – Wat een grote stap richting een eventueel kampioenschap in 3F moest worden, eindigde voor de hockeysters van Arnhem zondag in een teleurstelling. De Velpsen verloren de topwedstrijd in en tegen Almelo met 2-1 en haakten daardoor voorlopig af in de strijd om de eerste plaats.

Ariadne van Rolde scoorde het enige doelpunt namens Arnhem.

HCM boekte in 2A haar eerste uitzege. In en tegen Lochem werd het 4-3 voor de Arnhemsen, die dankzij de overwinning de middenmoot weer in het zicht kregen. Jill Kunst, Anne-Fleur Koster, Liselot van den Berg en Julia Hendriks zorgden voor de belangrijke treffers namens HCM.

Upward deed zichzelf in 1D tekort met een 2-2 gelijkspel tegen Bully. De Arnhemsen hadden het overwicht op het veld, maar drukten dit niet uit in doelpunten. Anne-Sara Breur en Jo-ann de Deugd scoorden voor Upward.

Dieren voegde in 3F nog maar eens een imposante uitoverwinning toe aan het tot dusver al zeer geslaagde seizoen. Na Almelo (0-1 winst) en HVA (1-2 winst), was zondag ook Eelde de klos: 2-3. Dankzij wederom een nipte zege bleef Dieren koploper Almelo in het vizier houden.

Judith Langkamp (2) en Merel Bakker vonden het net namens Dieren.

Bemmel blijft maar progressie boeken in 3A. Waar eerder dit seizoen nog werd verloren van titelkandidaten Wijchen en Apeliotes, overklaste de ploeg van coach Eric-Jan Anneveld zondag wel koploper HOCO: 2-1.

Jodie Janssen scoorde tweemaal voor Bemmel.

Oosterbeek haakte door een 2-2 gelijkspel tegen HCHN definitief af van het kampioenschap in 4A. De ploeg van coach Jack Boumeester miste in de persoon van Emma Ricksen (knieblessure) en Anna Hageman (stage Sint Maarten) twee scorende spitsen en dat brak de ploeg op.

Marlous Boudewijn en Frederike Bleijenberg scoorden wel namens Oosterbeek.