Volledig scherm
Angeren verloor in een bizarre wedstrijd van MASV. Foto © Hans Schmeinck

Arnhemse storm te machtig voor Angeren

ARNHEM - De inhaalwedstrijd MASV-Angeren kende een tamelijk bizar verloop. De 4-3 einduitslag had sowieso al anders kunnen of moeten zijn, als de bezoekers niet twee penalty’s binnen twee minuten (!) hadden gemist.

De eerste penalty werd door de prima leidende scheidsrechter Sins na een uurtje voetballen toegekend. Want MASV-captain Jaimy Vahlkamp haalde Angeren-middenvelder Tom Queens neer. De bezoekers stonden met 3-1 achter, maar invaller Joep Pruijn schoot de pingel op de paal. Queens pikte de terugspringende bal op en werd weer door Vahlkamp neergelegd. Wederom een strafschop. Maar ook Koen Neijenhuis mikte niet raak, de bal spatte op de lat uiteen.

Angeren was al snel dik op achterstand gekomen. De ploeg van trainer Michiel Huberts werd nerveus van de storm van MASV in de eerste twintig minuten. Onoplettendheid bij een corner leverde na vier minuten al de 1-0 op via Bjorn van Koppenhagen. De 2-0 van Danny Hessing na tien minuten kwam voort uit een fout van doelman Tim Buurman. Weer tien minuten later kopte Hessing op de lat en mocht Marc Comans van de Angerense defensie de rebound benutten.

Angeren miste daarna vier open mogelijkheden. Alleen Ivar Neelis scoorde, op fraaie wijze overigens. Zijn goal deed denken aan het ‘vliegende’ doelpunt dat Johan Cruijff ooit voor Barcelona maakte tegen Atletico Madrid. Na de 3-1 ruststand vielen er nog drie doelpunten, de een nog mooier dan de andere. Eerst de 3-2 van Max van Onna, een pegel van ver in de kruising. Vlak daarop scoorde Veli Arslantas op bijna identieke wijze (hij met links) de 4-2. In de 80e minuut volleerde Pruijn van 30 meter een afgeslagen corner binnen: 4-3. En had Tim Brandts de (verdiende) 4-4 op zijn voet, maar in blessuretijd schoot de spits in vrije positie op de binnenkant van de paal.