Volledig scherm
AVW'66-trainer Wouter van der Ent. Foto: Gert Budding

AVW'66 overwintert in beker, DVC'26 sneuvelt

ZEVENAAR - AVW'66 heeft donderdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De Westervoortse derdeklasser was met 0-2 te sterk voor derdeklasser DIO'30. DVC'26 sneuvelde in de tweede ronde door 2-0 nederlaag bij Orion.

AVW'66, de ploeg van trainer Wouter van der Ent, maakte in Druten al in de eerste helft het verschil. Op aangeven van Kevin Lo-Sie-Sen zette Martijn Derksen de 0-1 op het bord. Nog voor rust zorgde Mike Teeuw voor de 0-2.

Overwinteren

Na de pauze verzuimde AVW de score uit te bouwen, maar de zege kwam nooit in gevaar. "Het is heerlijk om zo te overwinteren in de beker", zei Van der Ent. "Op de overwinning viel weinig af te dingen."

DVC'26

Voor DVC'26 zit het bekeravontuur erop. De Didamse derdeklasser slaagde er uiteindelijk niet in Orion te verrassen. De Nijmeegse eersteklasser was met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Dave de Jong. DVC hield lang stand, maar ging na de late 1-0 (79e minuut) alsnog de bietenbrug op.

Opgeheven hoofd
"Zonde", reageerde De Jong. "Een stunt had er zeker ingezeten. We kregen in de tweede helft een paar goede kansen, maar die gingen er niet in. Na de 1-0 namen we iets meer risico en maakten zij nog de 2-0. Maar ik ben trots op hoe de ploeg heeft gespeeld, we kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten."