Volledig scherm
Milot Rashica passeert Vincent Koziello van OGC Nice in de Europa League. © ANP

Balkan-connectie in de aanval bij Vitesse

Tussenbalans VitesseARNHEM - Vitesse staat na een turbulente transferzomer stevig in de steigers. Trainer Henk Fraser heeft de meeste automatismen in zijn vernieuwde equipe al ingeslepen. Met de interlandperiode om te herstellen en bij te tanken, kan in Arnhem nu de tussenbalans worden opgemaakt.

Deze week komen daarvoor alle linies bij de eredivisionist aan bod. In aflevering 4: de aanval.

Rashica en Matavz

Volledig scherm
Tim Matavz tekent voor de 1-0 tegen Lazio Roma. © Paul Meima

Daar straalt Milot Rashica. Vitesse heeft de twee groepswedstrijden in de Europa League verloren. Dat is geen schande. De lessen van het internationale voetbal zijn keihard. Het zegt dus alles dat de Kosovaar op het hoogste podium excelleert.

Rashica ontwikkelt zich in rap tempo in Arnhem. In tegenstelling tot vorig seizoen kan de vleugelspits nu een reeks wedstrijden achtereen zijn top halen. Hij wervelt richting een zomerse toptransfer.

Op die spelersmarkt heeft Vitesse dit seizoen al een scherp oog getoond. Tim Matavz blijkt tot nu toe een geweldige vervanger voor Ricky van Wolfswinkel. De Sloveen, afgedankt bij FC Augsburg, is opgebloeid in Arnhem. Zeven wedstrijden met vijf goals in de eredivisie, dat is een topstart voor de spits.

Linssen en Castaignos

Volledig scherm
Luc Castaignos (rechts) met zijn maatje Stefan de Vrij van Lazio. © ANP Pro Shots

Waar ook Bryan Linssen heeft zich na een transfer naadloos heeft ingepast bij Vitesse, blijft nieuweling Luc Castaignos dan de tegenvaller. De Zuid-Hollander faalt in de afronding en dat is dodelijk voor een spits. Ga maar na: een misser tegen Lazio Roma (was goed geweest voor een gelijkspel), een letterlijke uitglijder tegen AZ (was ook goed geweest voor een gelijkspel) en een misser tegen FC Utrecht (was goed geweest voor de zege). Castaignos moet aan de bak. Een jaar niet voetballen, blijft vooralsnog niet ongestraft voor de huurling van Sporting Portugal.

Volledig scherm
Bryan Linssen wint een kopduel van Sean Klaiber van FC Utrecht. © ANP Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo FrankrijkFRA
EINDE
4-2
KroatiëKRO
away logo