Volledig scherm
Beide darters genoten zichtbaar van het ludieke duel. © Jan Ruland van den Brink

‘Barney’ en Van Gerwen darten op de Zwarte Cross: ‘Houd die helm op!’

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld speelden vanavond vermoedelijk de meest bizarre dartspartij in hun carrière. Het duo was uitgenodigd op festival de Zwarte Cross om een unieke wedstrijd te spelen met merkwaardige hindernissen. Van Gerwen trok aan het langste eind en mag de prachtzege toevoegen aan zijn palmares. 

Volledig scherm
Michael van Gerwen in actie. Hij nam de tijd bij zijn opkomst. © Jan Ruland van den Brink

Beide darters genoten zichtbaar van het ludieke duel. De tent waarin de wedstrijd werd afgewerkt stond bomvol met zingende, drinkende en schreeuwende toeschouwers. De opkomst van Van Gerwen duurde bijzonder lang. Hij nam uitgebreid de tijd om te grappen met het publiek.

Het leek de organisatie leuk om de wedstrijd tussen de Nederlandse topdarters op te luisteren met toepasselijke hindernissen. Eerst gooide het duo met een motorhelm op, daarna droegen Barney en Van Gerwen een motorbril waar vrijwel niets door te zien was. Volgens manager Jaco van Bodegom deed de helm Van Barneveld zelfs goed.

Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen op de Zwarte Cross met in hun midden Zwarte Cross-icoon ‘Tante Rikie’. © Twitter Raymond van Barneveld
  1. LIVE:  De Graafschap met Breinburg en Van Mieghem in de basis tegen NAC, Seuntjens niet fit
    LIVE

    LIVE: De Graafschap met Breinburg en Van Mieghem in de basis tegen NAC, Seuntjens niet fit

    BREDA - De Graafschap moet het maandagavond (aftrap 20.00 uur) in de basisopstelling stellen zonder Ralf Seuntjens. De spits van de Doetinchemmers, terug van een kuitblessure, is niet fit genoeg bevonden om aan de aftrap tegen NAC te verschijnen. Hij zit wel op de bank. Wel zijn er een basisplekken voor Gregor Breinburg en Daryl van Mieghem. De Graafschap, nummer drie van de eerste divisie, moet winnen van directe concurrent NAC (tweede met drie punten meer) om in het spoor te blijven van koploper SC Cambuur. Mis niets in het liveblog!