Volledig scherm
De basketballers van Flip stars wonnen nipt. Archieffoto © Raphael Drent

Basketballers Flip Stars winnen nipt

TIEL - De basketballers van Flip Stars behaalden in de tweede klasse van het district Oost een nipte overwinning op Sphinx uit Wageningen. De Tielenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Ze speelden hun eigen spel en dat leverde in het eerste kwart een 20-14 voorsprong op.

Hierna veranderde Sphinx van tactiek en kwam Flip Stars onder druk, ruststand 30-28. In het derde kwart liep Flip Stars uit naar 43-39. In het laatste kwart hield Flip Stars het tempo laag en speelde weer hun eigen spel en nam een voorsprong van negen punten. Door twee rake driepunters van Sphinx werd het nog spannend in de slotfase, maar de winst bleef met 63-60 in Tiel.

De vrouwen van Flips Stars wonnen ook hun derde wedstrijd in de tweede klasse Oost. In Tiel werd met 61-41 gewonnen van Trajanum uit Nijmegen. Alleen in het derde kwart kregen de Tiels vrouwen het moeilijk, maar de schade was niet al te groot: 43-30. In het laatste kwart consolideerde Flip Stars de voorsprong: 61-41. Topscorer werd Selina Meens met twintig treffers.