Volledig scherm
Marko Vejinovic. © ANP

Bedreigers Vejinovic hebben 'diepe spijt'

De zeven Rotterdammers die in januari voor de deur stonden van Feyenoord-speler Marko Vejinovic, hebben spijt betuigd voor hun actie. Het OM verdenkt de zeven van bedreiging en belediging. Zelf zeggen ze dat het een uit de hand gelopen grap was.

De verdachten, tussen 18 en 21 jaar oud, zijn geen fanatieke Feyenoord-fans. De meesten hebben geen seizoenskaart. Ze kenden het adres van de speler doordat drie van hen bij een bezorgrestaurant werken, waar Vejinovic regelmatig eten bestelt. Op de bewuste avond bonsden ze om half twaalf op de deur van de speler en zijn vrouw. Volgens verklaringen zouden ze onder meer hebben geroepen: 'Vejinovic, ik maak je af!' En ook: 'We maken je dood, kom naar buiten als je durft!'.

Betreuren
De verdachten hebben inmiddels allemaal een kaart aan Vejinovic en zijn vrouw geschreven, waarin ze de actie zeggen te betreuren. Vejinovic en zijn advocaat hopen dat de zeven voor de rechter komen. ,,Om half 12 's nachts in het donker bij iemand aan de deur doodsbedreigingen uiten valt niet onder het gedrag van normale jongens,'' zegt Vito Shukrula, die de Feyenoord-speler bijstaat.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
60'
1-1
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
63'
2-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo