Volledig scherm
Duno betreedt het veld van SV Nijmegen. Trainer Lodewijk de Kruif geeft een paar spelers rust. Zo ontbreken doelman Ruben te Witt en Hans Cooke. © Eddie de Bruijn

Beker: Alverna met moeite voorbij Union

WIJCHEN - Union was gisteren dicht bij een stunt in de strijd om de districtsbeker. Hoofdklasser Alverna was pas na strafschoppen te sterk voor de derdeklasse: 9-8 (1-1 na reguliere speeltijd). Sam Nevels zette Union na rust op 0-1. Takumi Furuyama zorgde voor de gelijkmaker. Ook SV Nijmegen en Quick 1888 liggen uit de beker. Germania is wel door.

SV Nijmegen werd zaterdag na een bizarre tweede helft uit het bekertoernooi geknikkerd door eersteklasser Duno: 0-13. Bij rust stond het 0-0. „We speelden compact, zij kregen de eerste helft slechts enkele kansen. Na rust ging de eerste de beste mogelijkheid erin. Toen lieten we de koppen hangen”, verklaarde trainer Harold van den Hurk. Eersteklasser Quick 1888 verloor nipt van De Bataven: 0-1. Een strafschop van Evert Palm van de Gendtse hoofdklasser betekende het einde van het bekeravontuur van de Nijmegenaren. „Het was een 0-0 wedstrijd”, zei trainer Ferdi Akankan van Quick. „Mede door de weersomstandigheden. Na de 0-1 probeerde ik iets te forceren met een extra spits, maar het mocht niet baten.” Germania had penalty’s nodig om een ronde verder te komen tegen FC Jeugd. Na negentig minuten stond het 1-1. Mo Ired benutte de beslissende strafschop. Nasim Saber zette Germania na een uur op voorsprong tegen de Edese derdeklasser. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. In de slotfase kreeg een speler van de bezoekers nog rood (2x geel).