Volledig scherm
Benito van de Pas. © getty

Benito van de Pas ‘héél blij’ met onverwachte kans

Benito van de Pas leek komend weekend lijdzaam te moeten afwachten of hij zich voor het WK darts zou gaan kwalificeren. Daarbij was de Tilburger afhankelijk van de resultaten van enkele concurrenten die wél aan de Players Championship Finals mogen meedoen.

Maar zie daar: Mensur Suljovic heeft zich  vanwege privé-omstandigheden moeten terugtrekken voor het toernooi, waarna eerste reserve Van de Pas alsnog aan het deelnemersveld werd toegevoegd. Hij neemt in het speelschema de plek in van de als zevende geplaatste Suljovic, waardoor hij vrijdag in de eerste ronde mag aantreden tegen Keegan Brown.

,,Ik ben echt heel blij met deze kans”, aldus Van de Pas. ,,Ik sta nu 30ste op de Order of Merit (de wereldranglijst van de PDC, red). En de beste 32 na de Players Championship Finals mogen naar het WK. Het zou zomaar kunnen dat ik door drie jongens zou worden ingehaald als ik zelf niet in actie was gekomen en dan ging het WK aan mijn neus voorbij. Nu pak ik sowieso al prijzengeld door mee te doen en ik probeer natuurlijk op eigen kracht het WK te halen.”

Klaasen - De Zwaan

Vrijdagmiddag nemen twee andere Nederlanders het tegen elkaar op: Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan.  Zaterdagavond is het de beurt aan Michael van Gerwen (tegen Matthew Edward) en Vincent van de Voort (tegen Michael Smith). Ook Jermaine Wattimanea komt dan in actie (tegen Stephen Burton), net als Jan Dekker (tegen Ricky Evans), Danny Noppert (tegen Rwoby-John Rodriquez), Ron Meulenkamp (tegen Chris Dobey) en Jeffrey de Graaf (tegen Darren Webster). 

  1. LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    NEC kan zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta na vijf maanden weer een uitduel winnen. Na de zege op Telstar (0-3), 17 oktober vorig jaar, verloor NEC zes uitduels op rij. Daarna bleven de Nijmegenaren negen duels ongeslagen. Maar de vier uitwedstrijden in die reeks eindigden in een gelijkspel. Door de ongeslagen reeks is de gevallen grootmacht in de eerste divisie na de winterstop bezig aan een opmars. Die leidde de club naar de negende plek op de ranglijst.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
20:45
DuitslandDUI
away logo