Volledig scherm
Alison Riske viert het bereiken van de finale. © ANP

Bertens in finale tegen Amerikaanse Riske

Libéma OpenAlison Riske heeft de finale bereikt van het grastoernooi in Rosmalen. De Amerikaanse tennisster rekende in de halve eindstrijd af met Veronika Koedermetova uit Rusland. Na ruim twee uur stond de eindstand op het scorebord: 6-4 3-6 7-6 (5).

Het duel tussen de nummer 61 (Riske) en 60 (Koedermetova) van de wereldranglijst ging redelijk gelijk op. Riske had de overhand in de eerste set en Koedermetova was de betere speelster in de tweede set. In de derde set leek de Russin met een break in de negende game op weg naar de winst (4-5). Riske bracht daarna meteen echter terug (5-5). Dat scenario herhaalde zich in de volgende twee games (6-6), waarna de Amerikaanse alsnog toesloeg in de tiebreak.

De als eerste geplaatste Kiki Bertens won later op de dag van Jelena Rybakina uit Kazachstan om een plaats in de finale. Daarna komt de Nederlandse toptennisster in de halve finale van het dubbel uit. Mocht ze die partij samen met Demi Schuurs winnen, komt ze mogelijk later op de dag ook nog in actie in de finale.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”