Volledig scherm
Kiki Bertens. © Getty Images

Bertens zonder te spelen naar halve finale in Rome

Opgave OsakaKiki Bertens heeft zonder te spelen de halve finale gehaald op het WTA-toernooi in Rome. Naomi Osaka, de nummer één van de wereld, heeft zich teruggetrokken wegens een blessure aan haar hand. 

Vorig jaar stonden Osaka en Bertens tegenover elkaar op de WTA Finals en toen gaf de Japanse op na de eerste set, die door Bertens met 6-3 werd gewonnen.
De 27-jarige Bertens zal niet rouwig zijn om een dag extra rust. Door de regenval in Rome speelde ze gisteren twee driesetters en in totaal stond ze bijna vier uur op de baan. In de halve finale in Rome treft Bertens de winnares van het duel tussen Markéta Vondrousová en Johanna Konta.

Bertens, die vorig jaar in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Maria Sakkari, kan in Rome verder klimmen op de WTA-ranglijst. Bij het bereiken van de finale neemt Bertens de tweede plaats op de wereldranglijst over van Simona Halep, die al is uitgeschakeld. De Roemeense verloor van Vondrousova.
Het enige voorbehoud is dat de Tsjechische Karolina Pliskova, die de week begon als de nummer 7, dan niet het toernooi in Rome mag winnen. Bertens begon deze week als de mondiale nummer 4, de hoogste ranking ooit voor een Nederlandse tennisster.