Volledig scherm
De elf van Curaçao voor de wedstrijd tegen Costa Rica, met doelman Eloy Room. © AFP

Bicentini met Curaçao verzekerd van deelname aan Gold Cup in 2021

WILLEMSTAD - De voetballers van Curaçao hebben zich geplaatst voor de Gold Cup in 2021. De ploeg van de Wijchense bondscoach Remko Bicentini en voormalig Vitesse-doelman Eloy Room eindigde in groep D van de Concacaf Nations League op de tweede plaats. Daarmee pakte het elftal een ticket voor het prestigieuze toernooi, dat in de zomer van 2021 wordt georganiseerd.

In het toernooi om de Nations League lag Curaçao lange tijd op koers om poulewinnaar te worden en zo de halve finales te bereiken. De nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Costa Rica (1-2) gooide echter roet in het eten. Curaçao kwam daardoor op de tweede plaats terecht en moest afwachten wat Costa Rica in het afsluitende duel met Haïti zou doen. 

Die ontmoeting eindigde in 1-1, waardoor Costa Rica zich als groepswinnaar plaatste voor de halve finales van de Nations League. Mexico en Honduras bereikten ook de laatste vier, het laatste ticket voor de halve eindstrijd gaat naar Canada of de Verenigde Staten. Curaçao eindigde door het gelijkspel tussen Costa Rica en Haïti wel als tweede in groep D. Die klassering is goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Gold Cup van 2021.

Afgelopen zomer deed Curaçao ook mee aan de Gold Cup. In de Verenigde Staten bereikte het toen de kwartfinale, waarin het met 1-0 verloor van de VS.  In de finale was Mexico uiteindelijk met 1-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Jeremy de Nooijer (27) moest het toernooi afgelopen zomer noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, vanwege zijn transfer naar Al-Shamal in Qatar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.