Jos Hermens.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Hermens. © Paul Rapp

Bij Jos Hermens was de olympische vlam al langer gedoofd

OLYMPISCHE SPELENBOEKEL - Dat de Olympische Spelen in Tokio deze zomer van de kalender zijn gehaald en verschoven naar volgend jaar, komt voor Jos Hermens (70) niet als een verrassing. ,,Het IOC (Internationaal Olympisch Comité, DvdB) had die knoop al veel eerder moeten doorhakken’’, zegt de directeur van het atletenmanagementbureau Global Sports Communication.

Hermens had zich er sinds de uitbraak van het coronavirus al mee verzoend dat geen van ‘zijn’ 120 atleten uit zo'n 20 landen aan de start in Tokio zouden verschijnen. ,,Ik sta al weken in die stand. Ik was aan die gedachte gewend’’, zegt de 70-jarige Nijmegenaar. ,,Door het coronavirus zaten alle atleten binnen. Ze hebben kwalificatiemomenten gemist, omdat  wedstrijden geschrapt werden. Ik vond het onbegrijpelijk dat het IOC aanvankelijk pas over vier weken een beslissing wilde nemen, terwijl overal ter wereld mensen aan het virus stierven.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.