Bizarre actie in Turkije: keeper pakt al na twintig seconden rood

Is het een gevalletje verstandsverbijstering? Matchfixing? Of gewoon totaal geen zin om te voetballen? De Turkse doelman Serkan Kirintili pakte gisteravond een bizarre rode kaart in het duel tussen Konyaspor en Yeni Malatyaspor in de Turkse S羹per Lig.

Al na twintig seconden werd de drievoudig Turks international het veld uitgestuurd, omdat de 35-jarige Kirintili hands maakte. En niet zomaar hands, nee hij sprong buiten het zestienmetergebied omhoog om de bal klemvast te pakken. De keeper realiseerde zich meteen wat er was gebeurd en liep met het shirt over het hoofd van het veld af. Een uiterst merkwaardig moment.

De actie van Serkan Kirintili hielp de thuisploeg evenmin. Met tien spelers zou Konyaspor met 2-0 verliezen van de ploeg van Nederlander Mitchell Donald.

Kirintili.
Volledig scherm
Kirintili. 穢 Screenshot
  1. Ophef in Australi禱: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender grapt met Hitler

    Ophef in Australi禱: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender grapt met Hitler

    Ophef in Australi禱. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige supporters van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.