Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Bizarre situatie in Premier League: desnoods wordt in oktober het seizoen afgemaakt

Unaniem hebben de twintig clubs in de Premier League besloten om het stilgelegde seizoen op enig moment uit te spelen. Desnoods in september of oktober. Zeven prangende vragen (en antwoorden) over de bizarre situatie die is ontstaan.

Door Geert Langendorff

Een fotobewerking van een skelet met een rode muts op, doet het momenteel goed op sociale media. ‘Still waiting for Liverpool to win the league’ staat er omheen geknutseld. Je kunt het gegniffel van supporters van rivalen van de koploper van de Premier League bijna horen. De belegen grap kan straks de prullenbak in. Het coronavirus mag Engeland tot stilstand hebben gebracht, het restant van de competitie wordt afgewerkt.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.