De vreugde spat niet bepaald van het gezicht van Peter Bosz na het duel met Eintracht Frankfurt.
Volledig scherm
De vreugde spat niet bepaald van het gezicht van Peter Bosz na het duel met Eintracht Frankfurt. © BSR Agency

Bosz oordeelt hard na afgang: ‘Zal de nodige conclusies trekken’

Zeperd tegen FrankfurtBayer Leverkusen had bij een zege op Eintracht Frankfurt tijdelijk de koppositie in de Bundesliga over kunnen nemen. Het uitduel draaide echter uit op een sof. De formatie van Peter Bosz ging met liefst 3-0 onderuit. 

,,We wisten van tevoren dat Frankfurt agressief zou beginnen aan de wedstrijd”, stelde de Nederlandse coach na afloop. ,,Dat zal dinsdag in Madrid (Champions League-duel met Atlético) niet anders zijn. Ik zal dan ook de nodige conclusies trekken uit het optreden van vanavond. In de tweede helft spelen we weliswaar beter, maar een 0-2 achterstand draai je niet zomaar om. Ik moet Frankfurt feliciteren. Wij verdienden het vandaag niet.”

Bosz greep ook al vroeg in tijdens het duel. Rechtsback Mitchell Weiser maakte geen goede indruk en werd al na een halfuur naar de kant gehaald. ,,Ik moest hem wisselen en ik heb hem nog niet gesproken. Ik kan slechts drie keer wisselen, anders had ik nog meer spelers eruit gehaald.”

Stand Bundesliga

1. Borussia Mönchengladbach 7-16
2. VfL Wolfsburg 7-15
3. Bayern München 7-14
4. SC Freiburg 7-14
5. RB Leipzig 7-14
6. Schalke 04 7-14
7. Eintracht Frankfurt 8-14
8. Bayer Leverkusen 8-14
9. Borussia Dortmund 7-12

Geen treffer

Hoewel Leverkusen meer schoten loste (18 om 10) en meer balbezit had (65 procent) dan Frankfurt, wist de ploeg van Bosz geen treffer te produceren. Bas Dost besliste tien minuten voor tijd het duel met het derde doelpunt van de avond.

,,Tijdens de openingsfase waren we dramatisch”, oordeelde aanvoerder Kevin Volland. ,,Door die 20 minuten lopen we heel de wedstrijd achter de feiten aan. We moeten als team echt beter verdedigen. Zo'n slechte fase mag ons nooit meer overkomen. Niet bij deze club en niet met deze coach.”

Mitchell Weiser had zijn handen vol aan Filip Kostic.
Volledig scherm
Mitchell Weiser had zijn handen vol aan Filip Kostic. © BSR Agency
Kevin Volland oogt moedeloos tijdens het duel met Frankfurt.
Volledig scherm
Kevin Volland oogt moedeloos tijdens het duel met Frankfurt. © Uwe Anspach/dpa