Volledig scherm
Archieffoto Boxmeerse hockeyers © Ed van Alem

Boxmeer verspeelt de eerste punten

BOXMEER -Na zeven zeges op rij hebben de hockeysters van Boxmeer voor het eerst sinds hun promotie naar de tweede klasse punten laten liggen. Tegen Rosmalen werd het 2-2.

Het gelijkspel zorgde allesbehalve voor paniek bij Boxmeer-coach Peter Brands. Na een 0-0 ruststand zat de koploper na een kwartier in de tweede helft op rozen, door treffers van Judith de Wit en Renée Broeren. De bezoekers maakten uit een strafcorner de 2-1 en gingen daarna alles of niets spelen. Hoewel dat nog meer kansen voor Boxmeer opleverde, maakte Rosmalen vlak voor tijd wel de 2-2.

In de tweede klasse A keerde Civicum terug uit Heerenveen met een 5-4 nederlaag. De Cuijkse vrouwen lieten het bij Quick Stick in de eerste helft al liggen. Bij rust stond het 4-1.

Voor Civicum - nu derde - scoorden Sophie van Mullekom (2-1 en 5-4), Charlotte Reijs (4-2) en Martine de Korte (5-3).

De mannen van Boxmeer draaien slechter dan hun vrouwelijke clubgenoten. Ook bij Meerssen kreeg de derdeklasser veel treffers om de oren: 5-3 verlies.Boxmeer (zesde) heeft het meeste doelpunten gemaakt van alle teams (30), maar behoort ook tot de meest gepasseerde defensies (30).

In dezelfde competitie won Civicum (vijfde) met 5-3 bij nummer zeven Nuth. Coach Bart van Gelder was in zijn nopjes met het spel van de Cuijkse formatie. Thomas de Haas (1-0) en Job Strijbosch (2-1) scoorden voor rust. Na de 2-2 van Nuth bracht Tom Kleinveld met twee strafcorners Civicum in goede uitgangspositie (4-2). Door zonder doelman en met extra veldspeler te gaan spelen maakte Nuth de (4-3), maar De Haas ook simpel de 5-3.