Volledig scherm
Sander Arts (11) van BVC'12 jaagt op de bal tegen Bemmel. © Rolf Hensel

BVC’12 hard onderuit in bekertoernooi

BEMMEL De eerste nederlaag van het seizoen betekende gelijk een flinke optater. BVC’12 is gisteravond in het toernooi om de districtsbeker op pijnlijke wijze gewaarschuwd door concurrent Bemmel: 0-4. Ook voor DIO'30 zit het bekertoernooi erop, na de nederlaag tegen AVW'66: 0-2.

Met het oog op het inhaalduel met Rohda Raalte van zondag gaf trainer Luuk Maes diverse spelers rust. Dat pakte voor BVC niet best uit. Ricky Houterman was de absolute uitblinker van de avond, met drie goals en een assist.

Wereldgoal
Vooral de 0-2 na 20 minuten was er eentje om in te lijsten: Houterman passeerde BVC-doelman Nick Bender met een pegel van eigen helft. De middenvelder had in Bemmel – het ‘thuisduel’ van BVC was in de Betuwe vanwege de lichtcapaciteit – ook de score geopend en na 72 minuten de 0-4 gemaakt. Na een uur voetballen gaf hij de assist voor de 0-3 van Karen Tevonyan.

Verlies DIO
Het duel van derdeklasser DIO was na de eerste helft al beslist in het voordeel van AVW. Martijn Derksen prikte op aangeven van Kevin Losiesen de openingstreffer binnen voor de Westervoortse zaterdagderdeklasse. Niet veel later zorgde Mike Teeuw voor de 0-2.