Volledig scherm
Carlos Aalbers maakt de overstap naar AZ, waar hij nieuw talent moet aandragen. © Toin Damen

Carlos Aalbers nieuwe hoofd scouting AZ

videoBEUNINGEN - Carlos Aalbers wordt de nieuwe hoofd scouting van AZ. De Beuningenaar volgt bij de eredivisionist uit Alkmaar per direct Michel Doesburg op. Hij maakt de overstap van FC Groningen.

Aalbers (54) is voormalig prof van NEC, met 400 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam. In Nijmegen fungeerde hij ook zeven jaar als technisch directeur. 

Na een breuk met de toenmalige leiding in De Goffert, in de zomer van 2013, streek Aalbers achtereenvolgens neer bij Willem II en FC Groningen. Hij werkte de voorbije twee seizoenen in het noorden als hoofd van de scouting.

In Alkmaar neemt hij de plek in van Michel Doesburg, die bij Ajax aan de slag gaat.

Jahanbakhsh en Doan

Aalbers is de ontdekker van Alireza Jahanbakhsh. Hij pikte de Iraanse aanvaller in 2013 op voor NEC, voor een transfersom van circa 365.000 euro. Jahanbakhsh werd vervolgens in 2015 voor circa 2 miljoen euro uit Nijmegen weggeplukt door AZ. Naar verwachting kiest de Iraniër na het WK in Rusland voor een buitenlands avontuur. 

Voor FC Groningen haalde Aalbers de Japanse sensatie Ritsu Doan binnen.

Vereerd

Aalbers is verheugd met de overgang naar Alkmaar. ,,Dit is weer een stap omhoog”, zegt hij desgevraagd. ,,AZ beschikt over goede faciliteiten en is een club in de subtop vol ambities. Ik ben vereerd te zijn gevraagd. Bij FC Groningen had ik het heel goed naar mijn zin, maar AZ is weer net verder in zijn ontwikkeling en mogelijkheden. Dat past bij mijn persoonlijke ambities.”

Zie hier de presentatie van Carlos Aalbers bij AZ:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
69'
4-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC EmmenEMM
72'
0-2
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
16:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
2-0
NAC BredaNAC
away logo