Volledig scherm
© BSR Agency

Chelsea-spits Abraham ziet overeenkomsten met Ajax

Tammy Abraham kijkt uit naar de ontmoeting van woensdag met Ajax in de Champions League. ,,Ajax is net als wij. Ook zij hebben veel jonge spelers die de bal graag hebben. Bij balverlies willen ze ‘m ook zo snel mogelijk terug”, zegt de 22-jarige aanvaller van Chelsea op de website van zijn club.

Chelsea is een nieuwe fase ingegaan. De nieuwe hoofdtrainer Frank Lampard werkt aan een nieuwe, jonge ploeg. Wereldvoetbalbond FIFA legde de Londense club een transferverbod op wegens het overtreden van de regels over het aantrekken van jeugdspelers.

,,Dit wordt een grote wedstrijd voor ons”, zegt Abraham. ,,De overwinning bij Lille heeft ons veel vertrouwen gegeven. Daar win je niet zomaar. Wie zegt ons dat we bij Ajax niet hetzelfde kunnen doen?”

Abraham maakte dit seizoen in negen competitiewedstrijden acht doelpunten voor Chelsea. Bondscoach Gareth Southgate riep de spits eerder deze maand op voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Engeland tegen Tsjechië en Bulgarije.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.