Volledig scherm
Joshua Cheptegei komt met zijn tong naar buiten over de finish in Nijmegen. © ANP

Cheptegei wint Zevenheuvelenloop in wereldrecord, Krumins derde bij vrouwen

NIJMEGEN - Joshua Cheptegei heeft de Zevenheuvelenloop zondagmiddag voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De langeafstandsloper uit Oeganda liep in Nijmegen een wereldrecord op de 15 kilometer: 41 minuten en 5 seconden.

Volledig scherm
Drukte bij de start van de Zevenheuvelenloop 2018. © Bert Beelen

Daarmee liep hij het record van de Keniaan Leonard Komon (41 minuten en 13 seconden) uit de boeken. 

Cheptegei had vooraf al zijn aanval op het wereldrecord aangekondigd. Hij zocht revanche voor zijn optreden een jaar geleden bij de Zevenheuvelenloop. Toen won hij ook, maar strandde hij op drie tellen van de mondiale toptijd. De Oegandees hield dit keer Abrar Osman (42.34) en Muktar Edris (42.55) achter zich.

Persoonlijk record voor Nijmeegse Krumins

Stella Chesang uit Oeganda won bij de vrouwen met een tijd van 47 minuten en 18 seconden. Evaline Chirchir finishte als tweede (47.35). Dat deed zij vlak voor Susan Krumins-Kuijken. Zij eindigde voor eigen publiek knap als derde vrouw. De Nijmeegse kwam binnen met een tijd van 47 en 41 seconden en verbeterde haar persoonlijk record met ruim anderhalve minuut.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-1
ChelseaCHE
away logo
home logo Lille OSCLIL
EINDE
1-1
Valencia CFVAL
away logo