Volledig scherm
Kingsley Ehizibue in duel met Schalke-spits Mark Uth. © BSR Agency

Clubblad 1. FC Köln slingert Ehizibue ‘op de bon’


Na zijn snelheidsrecord in de wedstrijd van 1. FC Köln tegen Schalke 04, heeft het clubblad Geissbockecho van de supporters uit Keulen, een nagemaakte bekeuring wegens een snelheidsovertreding uitgeschreven aan Kingsley Ehizibue. 

In een zogenaamde boete van de stad Gelsenkirchen wordt de voormalig speler van PEC Zwolle verweten op 5 oktober om 19.49 in de Arena auf Schalke “de volgende overtredingen te hebben begaan: U hebt de maximale snelheid tot dusver binnen het speelveld overschreden”.

De 24-jarige Ehizibue werd in de wedstrijd die in 1-1- eindigde ‘geflitst’ met een snelheid van 35,85 kilometer per uur. Volgens zijn club was er in een Bundesliga-wedstrijd nog niet eerder zo’n hoge snelheid gemeten.

Volledig scherm
Kingsley Ehizibue viert met Rafael Czichos een feestje na de 1-1 bij Schalke. © Getty Images
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”